A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization, SEO) olyan tevékenység, ami azt segíti elő, hogy az adott weboldalt a webes keresők, mint például a Google, minél hatékonyabban találják meg, tehát minél könnyebben, minél többen tudjanak rálelni a kívánt oldalra. A keresők közvetítenek a weboldalak és a felhasználók között.

A keresőoptimalizálás kulcsszavakra, keresőszavakra optimalizálja a weblapot, vagyis, amikor a felhasználó rákeres egy-egy kulcsszóra olyan weblapok címét fogja megkapni, amelyek az aktuális keresőszóra vannak optimalizálva. Ez egy kétirányú folyamat. A felhasználónak is fontos, mert rövidebb idő alatt juthat hozzá a számára fontos információhoz egy tényleg hasznos weblapon. A honlapnak is ugyanúgy fontos, hogy azokra a kulcsszavakra találják meg amelyekben ők érintettek. Hiába van egy jól megtervezett, fontos információkat tartalmazó oldalunk, ha nincsenek látogatók.

A keresőoptimalizálás működése

Google SEO keresőoptimalizálásA keresőoptimalizálás alappillére a kulcsszó. Fontos, hogy olyan kulcsszót válasszunk ki, ami forgalmat hoz, tehát amire magasak a keresési arányok. A megfelelő kulcsszó meghatározására a konkurencia elemzése mellett olyan lehetőségeink vannak, mint a havi keresési adatok, és a találatok száma.

Még mielőtt elkezdenénk honlapunk elkészítését fontos felmérni a hasonló témájú honlapokat, azok sikerességét, illetve meg kell találni azt a termékünkhöz, szolgáltatásunkhoz igazodó témakört, amiről még új, az olvasó számára érdekes információkat tudunk adni. Olyan témakörrel, ami egy már régebb óta működő honlapon jól ki van dolgozva nem nagy esélyünk van a keresési listában való előrejutáshoz és köztudott, hogy a felhasználók, mindig a keresési lista elején elhelyezkedő weblapokat részesítik előnyben.

Ha megtaláltuk az egyedi témakört, az oldalunkat olyan, erről a témáról szóló cikkekkel kell feltölteni, amik megfelelő arányban tartalmazzák a kiválasztott kulcsszavakat. A szöveg szakszerű formázottsága a hangsúlyos részek kiemelése szempontjából fontos, mind a keresőprogramnak, mind az olvasónak, ez kedvünk szerint lehet dőlt, félkövér, vagy akár aláhúzott is. A keresőoptimalizálás szempontjából nagyon fontos, hogy az oldal technikai felépítése megfelelő legyen.

Fontos figyelembe venni, hogy a keresőrendszer csak szöveget lát, sem képeket, sem grafikus elemeket nem érzékel.

A keresőoptimalizálás sikeréhez minden apró információra nagyon oda kell figyelni, mivel ezek az egész rendszer alapja.

Oldalunk látogatottságának növeléséhez fontosak az oldalunkra visszamutató linkek. Ez annyit jelent, hogy más weblapokon utalnak a mi oldalunkra. Fontos, hogy ebből minél jobb minőségben minél több legyen. Egy hivatkozás két részből tevődik össze, egyszer az URL címből, és egyszer a hivatkozó szövegből, ez az, ami az olvasó lát, ezért fontos, hogy jól megfogjuk a lényeget, mint egy reklámszöveg. A linkek terjesztésére rengeteg lehetőség van, ajánlhatjuk linkgyűjteményeknek, beírhatunk fórumokba, vagy hasonló témájú weblapoknak.

Ahhoz, hogy egy oldal keresőoptimalizálása hatékonyan működhessen, a fent említett lépésekre oda kell figyelni, mindegyiknek tudatosan jól felépítettnek kell lennie.

Hogyan tudunk, mi Önnek segíteni?

Havidíjas alapon számlázva, helyezésgarantáltan vállallunk keresőoptimalizálást.Ez azt jelenti, hogy Önnek csak akkor kell fizetnie, ha a megegyezett domain a google eredménylistájának bizonyos helyezésén van az ellenőrzés időpontjakor. Így ha nem ér el értékes helyezést a domain akkor Önnek nincs kötelezettsége.

Bár az ilyen munka először komoly befektetésnek tűnik, mégis a garantált keresőoptimalizálás esetén az oldalát potenciális érdeklődök igen kimagasló száma fogja látogatni és ezt a látogatottságot a google helyezésben garantáljuk.

Megkeresésüket a sales@domainstand.hu címre várjuk!